Tips inför köp av åkgräsklippare

Du som ansvarar för större grönområden, till exempel inom kommun eller golfområden, behöver effektiva redskap. Det finns många fördelar med att satsa på kvalitet då du köper åkgräsklippare och traktorer för att sköta grönområden. Om du exempelvis köper en Shibaura gräsklippare hittar du garanterat en modell anpassat för stora områden och olika användare. Likaså om du väljer en maskin från Gianni Ferrari eller BioMant. På stora grönområden är det ju vanligen anställd personal som sköter arbetet och dessa kan variera. Det här har de stora tillverkarna tagit i beaktande då de utformat gräsklippare och traktorer för alla behov.

Köp en mångsidig traktor eller åkgräsklippare

Ett grönområde behöver dagligen ses över om inte arbetsmängden ska bli enorm. Dagligt underhåll är också något som en shibaura gräsklippare klarar av enkelt. En Shibaura traktor passar också mycket varierande behov. En traktor är många olika redskap på samma gång, också av den anledningen lönar det sig att satsa på kvalitet. Då du köpet ett multifordon eller multiredskap vill du vara säker på att alla delar eller användningsområden är av lika hög kvalitet.

Mittmonterad åkgräsklippare

Genom att välja en mångsidig modell med varierande tillbehör kan du lätt ändra användningsområde för din åkgräsklippare eller traktor. Shibaura är bara ett exempel på alla de tillverkare som erbjuder mångsidiga små arbetsfordon el. Mittmonterad gräsklippare för grönområden eller frontmonterad åkgräsklippare för golfbanan, En åkgräsklippare med mittmonterad klippare kan du lätt omvandla till en minitraktor för grönområden eller större trädgårdar. Du kan byta ut och lägga till olika tillbehör och göra om åkgräsklipparen efter dina eller arbetsplatsens behov.

Frontgräsklippare

Väljer du istället en frontmonterad gräsklippare som alltså har en frontmonterad klippare kommer du närmare alla krävande kanter. Ska du klippa nära murar, staket och andra kanter är det här rätt val för dig. En frontgräsklippare kostar vanligen lite mera, Men också en frontgräsklippare kan ha många användningsområden. Genom att lägga till de tillbehör som är aktuella för just dig, kan du ha ett mångsidigt och kvalitativt arbetsredskap eller arbetsfordon som sköter uppgifterna med stor precision.

En trädgårdstraktor som gräsklippare

Du som istället funderar på trädgårdstraktor eller kompakttraktor kan ofta faktiskt leta efter ditt fordon i samma kategori. Ofta är en minitraktor och gräsklippare integrerade i samma fordon. Precis som de olika gräsklipparna finns det också inom traktorkategorin arbetsfordon som ändrar form eller har många olika funktioner.

Shibaura gräsklippare kan du hitta både under namnet åkgräsklippare och trädgårdstraktor eller minitraktor. För att veta om du ska välja kompakttraktor eller Shibaura gräsklippare behöver du se på bilder och läsa specifikatoiner. Bara namnet åkgräsklippare eller traktor säger inte direkt något om olika användningsområden.

Köp en stark åkgräsklippare

På de allra jämnaste gräsmattorna kan en åkgräsklippare med mindre motor göra ett bra jobb. Men du som klipper större gräsmattor i ens lite kuperad terräng behöver en stark motor för bra resultat. Det här beror på att den starka motorn orkar gå jämnt också när åkgräsklipparen eller minitraktorn möter guppar och gropar. Därmed blir också resultatet mycket bättre.

En fyrhjulsdriven Shibaura gräsklippare går också jämnare än en tvåhjulsdriven gräsklippare. Dessutom blir resultatet ofta snyggare med en fyrhjulsdriven åkgräsklippare då den går jämnare. Också terrängen spelar då mindre betydelse.

Shibaura gräsklippare med vagn

Vill du transportera kvistar, sandsäckar, träd och krukor eller byggmaterial kan det vara en bra idé att investera i en minitraktor med släpkärra. Också minitraktor med släpkärra kan fylla exakt samma funktioner.

Vagnen eller släpkärran underlättar arbetet betydligt så fort du behöver transportera tunga föremål. Också om du bara kör några meter, kan du spara tid med släpkärra. Riktigt tunga lyft är dessutom både skadliga och tidskrävande. Underlätta därför arbetet med kompakttraktor med släpvagn, eller ett arbetsfordon från Goupil.